- صفحه اصلی
- گشت و گذار در مشهد
- هنری دیرینه با کاربردهای فراوان
هنری دیرینه با کاربردهای فراوان
یکی از غذاهای معروف مشهد دیزی سنگی میباشد که همان آبگوشت طبخ شده در ظروف سنگیست و طعم فوق العاده ای دارد.
این ظروف از نوعی سنگ بنام سرپانتین ساخته میشود که در برابر حرارت بالا مقاوم است و از کوههای اطراف مشهد استخراج میشود.
هنر سنگتراشی در خراسان سابقه دیرینه ای دارد و از دوره امام رضا علیه السلام تاکنون هنرمندان سنگتراش مشهدی دیگ هایی را برای آشپزی میسازند که با توجه به اینکه باعث میشوند آب غذا کم نشود با آزاد شدن املاح مفید موجود در سنگ به مرور زمان و به تدریج در غذا ، هم مواد مورد نیاز بدن را تامین میکند و هم باعث خوش طعم شدن غذا میشوند.
به همین دلیل برخی از خانواده ها ترجیح می دهند آبگوشت و یا حتی برخی از خورش ها را در این ظروف بپزند.
اما باید به خاطر داشته باشید هیچگاه در دیزی سنگی ، برنج و یا سرخ کردنی طبخ نکنید و دقت کنید هیچگاه آب غذا خشک نشود.
علاوه بر مزایای استفاده از این ظروف ، هنرمندان سنگ تراش با ایجاد نقوش زیبا بر روی ظروف سنگی اعم از هرکاره یا همان دیگ سنگی ، قندان ، قلیان ، هاون ، آجیل خوری ، گلدان و اشیا تزیینی مانند قاب عکس، آیینه شمایل، پلاک دیوارکوب سنگی و... باعث شده اند پس از زعفران و مهر و تسبیح و زرشک ، سازه های سنگی مهمترین سوغات مشهد به شمار آید .